25 caffé
Pražírna od roku 2015.
A všichni se ptají proč 25?
Není v tom žádný důvod. Prostě název, který nemusíte překládat a graficky mi připomíná tamper, který tlačí kávu…
Spoustu věcí jsem se naučil. O kávě, o pražení, o životě…
Po prvním pražení jsem byl vysloveně zděšený. Já tam tu kávu necítil. Byla tam pekárna, bukové dříví, jenom ne káva. Naštěstí mi zkušení poradili, abych počkal, že se dočkám. Dva tři dny a bylo to. Káva, káva, káva. Takže až Vám někdo bude vnucovat úplně čerstvou kávu, nedejte na něj. Počkejte … týden …
Káva je na svém vrcholu i měsíc po pražení, ale tři měsíce po pražení už nestojí za námahu.
Musel jsem se naučit dělat si poznámky na jakoukoliv nádobu s kávou. Zelenou i praženou. Stačí se zamyslet a už nepoznáte jednotlivé kávy od sebe… A všude psát datumy. To se taky vyplácí.